Over mij

Odette de Koning.  Een ondernemer met passie die graag verbindingen legt en als ideeengenerator bekend staat.

In haar tas een bulk aan ervaring als (interim)manager, programmaregisseur, procesbegeleider en organisatieadviseur

en dus op vele terreinen inzetbaar. Met de focus op duurzame verandering.

 

Vanuit de gemeente Rotterdam en Den Haag leverde zij, naast haar werk als afdelingshoofd, vooral een bijdrage

aan innovatieve programma’s en verbetertrajecten. Hier ligt haar passie en nu zij als zelfstandig 4

ondernemer door het leven gaat legt zij daar haar focus.

 

Het Nieuwe Werken (door haar ‘ bewust werken’  genoemd), het ontwikkelen van strategisch huisvestingsbeleid, maar ook het begeleiden van brainstormsessies of het coachen van professionals; het is slechts een handjevol voorbeelden waarbij haar creativiteit en haar vermogen om een organisatie in beweging te krijgen, optimaal werden benut.

 

Energie krijg ik van programma’s met een focus op veranderingen. Of dit nu op het vlak is van advies, coaching of het bedenken van nieuwe concepten. Mensen en organisaties in beweging brengen is waar ik zelf energie uit haal. Binnen een veranderopgave mensen, processen en strategie samen te brengen en de resultaten te visualiseren. Dat is waar ik elke keer weer blij van word.

 

”Ik hou van dingen die niet af zijn, die constant in beweging zijn, zonder begin en zonder einde. Een duurzame verandering is een constante verandering. Water en groei zijn daarom belangrijke symbolen voor mij “

 

Nieuwe initiatieven en inspireren
 

Kenmerkend voor Odette is het aanboren van nieuwe initiatieven waarbij samenwerken en elkaar inspireren centraal staan. Odette zoekt continue naar actuele  thema’s die van invloed zijn op werk, bijvoorbeeld op het gebied van (veranderende) mobiliteit en sociale innovatie. En dit altijd samen met mensen die elkaar inspireren en in beweging zijn.

 

“ De tijd van standaardisering is voorbij. De wereld verandert en de markt is op zoek naar maatwerk. Maatwerk voor het inrichten van een gebouw, proces of project? In alle gevallen betekent het dat goed luisteren, openheid en oprechte interesse in de mens achter de vraag essentiële elementen zijn”

 

 

Uit je tas werken?

 

Het Nieuwe Werken, een van de specialiteiten van Odette. Door haar echter ‘ bewust werken’ genoemd. Want volgens Odette gaat Het Nieuwe Werken niet over thuis- of flexwerken of mooie mobiele gadgets. Het gaat over regie op je eigen (werkende) leven en regie op de inhoud van je tas. Waarbij waarden als vertrouwen, respect, openheid en integriteit belangrijk zijn.

 

“Wat heb jij in je tas? Een vraag die niet alleen gaat over de werkelijke inhoud waarmee werken in deze tijd gemakkelijker wordt, zoals een tablet of smartphone. Tijd- en plaatsonafhankelijk werken; het is iets wat ondernemers al eeuwen doen. Het gaat vooral om wat je meebrengt in die tas. Waar zit jouw kracht? Hoe zet je deze het beste in? Je daar bewust van zijn, dat is waar het volgens Odette om gaat"