pasted image 0.jpeg

Odette de Koning

“Energie krijg ik van programma’s met een focus op veranderingen. Of dit nu op het vlak is van advies, coaching of het bedenken van nieuwe concepten.

Odette de Koning.  Een ondernemer met passie die graag verbindingen legt en als ideeengenerator bekend staat. In haar tas een bulk aan ervaring als (interim)manager, programmaregisseur, procesbegeleider en organisatieadviseur en dus op vele terreinen inzetbaar. Met de focus op duurzame verandering.

 

Vanuit de gemeente Rotterdam en Den Haag leverde zij, naast haar werk als afdelingshoofd, vooral een bijdrage aan innovatieve programma’s en verbetertrajecten. Hier ligt haar passie en nu zij als zelfstandig 4ondernemer door het leven gaat legt zij daar haar focus.

 

Het Nieuwe Werken (door haar ‘ bewust werken’  genoemd), het ontwikkelen van strategisch huisvestingsbeleid, maar ook het begeleiden van brainstormsessies of het coachen van professionals; het is slechts een handjevol voorbeelden waarbij haar creativiteit en haar vermogen om een organisatie in beweging te krijgen, optimaal werden benut.

 

 

 

Nieuwe initiatieven en inspireren
 

Kenmerkend voor Odette is het aanboren van nieuwe initiatieven waarbij samenwerken en elkaar inspireren centraal staan. Odette zoekt continue naar actuele  thema’s die van invloed zijn op werk, bijvoorbeeld op het gebied van (veranderende) mobiliteit en sociale innovatie. En dit altijd samen met mensen die elkaar inspireren en in beweging zijn.

 

“ De tijd van standaardisering is voorbij. De wereld verandert en de markt is op zoek naar maatwerk. Maatwerk voor het inrichten van een gebouw, proces of project? In alle gevallen betekent het dat goed luisteren, openheid en oprechte interesse in de mens achter de vraag essentiële elementen zijn”

 

 

Uit je tas werken?

 

Het Nieuwe Werken, een van de specialiteiten van Odette. Door haar echter ‘ bewust werken’ genoemd. Want volgens Odette gaat Het Nieuwe Werken niet over thuis- of flexwerken of mooie mobiele gadgets. Het gaat over regie op je eigen (werkende) leven en regie op de inhoud van je tas. Waarbij waarden als vertrouwen, respect, openheid en integriteit belangrijk zijn.