Passievol ondernemen, de toekomst voor de zp-er en het leggen van verbindingen


Een verhaal met passie, een verhaal wat doet denken aan zwoele zomeravonden, aan genieten van je werk en plezier in het leven. Een leven van een zelfstandig ondernemer met een toekomst.

Sinds 2013 werk ik vrijwel full-time als zelfstandig organisatieadviseur. In mijn werk zet ik vragen centraal als; Wie ben je? Wat wil je? Hoe maak je verbinding met anderen? “Ik vind het belangrijk dat je niet werkt om het werken maar dat je lol hebt in je werkt, dat je werkt vanuit je hart. Dat je durft, juist dat geeft energie.”

Passievol ondernemen Met vrienden deel ik de passie voor genieten van het leven, het plezier in werk en onze passie voor Frankrijk. “Die ingrediënten wilden we combineren en dat hebben we gedaan met de organisatie van passiedagen. Deze dagen zijn meer dan een workshop in het buitenland. Het zijn vijf dagen in een mooie omgeving, genieten van de goede dingen van het leven en samen met collega ondernemers stilstaan bij je passie, je kracht en je missie. Maar het zijn ook confronterende dagen, waarin we het beste uit je willen halen. Dagen waarin we kennis delen en je energie meegeven. Wij weten het zeker, na de passiedagen gaan alle collega ondernemers terug naar hun bedrijf met meer passie voor hun werk, met meer zelfvertrouwen, met een uitgebreider netwerk en een prachtige ervaring.”

Zp’er heeft de toekomst “Ons vakgebied is persoons- en organisatiecoaching; vanuit de eigen kracht anticiperen op ontwikkelingen en veranderingen. Je bewust zijn van impact van woorden, ook op social media. Naast die eigen kracht is er ook een heel netwerk van organisaties en mensen die kunnen ondersteunen. De zelfstandig ondernemer gebruikt hiervoor volop haar (digitale) netwerk, maakt gebruik van kennis van collega’s en speelt zo in op ontwikkelingen. Het is juist dat netwerk, de cloud, de zwerm waar wij als zzp’ers in zitten, die ons zo sterk maakt. De economiemalaise geeft ons juist voordeel. Organisaties kiezen namelijk meer en meer voor een kleiner aantal werknemers in loondienst. Om maximaal flexibel te zijn maken ze nu meer gebruik van freelancers.

Interactie all over the world De wereld is nu heel dichtbij, met alle nieuwe communicatiemiddelen kun je altijd en overal in verbinding staan. Met behulp van 3D technologie kan iemand die op duizenden kilometers afstand is toch ‘live’ bij je aan tafel zitten. Het samenwerken aan documenten via cloudoplossingen maakt dat het niet meer nodig is om fysiek bij elkaar te zitten. Ideale omstandigheden voor een zelfstandig ondernemer. Deze ontwikkelingen vragen om echte interactie, vergen een andere manier van denken en doen, meer flexibiliteit. Het biedt veel meer kansen om van elkaar te leren en samen te werken. Maar daar moet je wel voor open staan en weten hoe ze te gebruiken.

Doe mee “Als je toe bent aan ondernemen met en vanuit passie, kijk dan op www.passievolondernemen.com, en volg ons op facebook, linkedin en twitter.


Overzicht